Milyen a vásárlóbarát látványpékség?

A látványpékség jól ismert pékség típus hazánkban is, rengeteg rajongója van az egész nap frissen sült pékárunak.

A fagyasztott pékáruval kereskedő üzleteknek azonban nem egyforma a reputációja. Sajnos nem beszélhetünk egyenletes színvonalról, emiatt pedig csorbát szenved a látványpékség pozitív megítélése a vásárlók körében.

Honnan ered a látványpékség koncepciója?

Az ötlet maga a péksüteményeiről méltán híres Franciaországból ered, itt működtettek olyan üzletet, ahol helyben készült pékárut kínáltak a betérő vendégeknek. A kontinensen több országban is megismerkedtek a hagyományos pékségétől eltérő koncepcióval és egy idő múlva elterjedtté vált.

A pékáru ugyanúgy helyben készül, de nem a teljes sütési folyamat történik a pékségben, csupán az előkészített, fagyasztott formában érkezett termékek megsütése. Mindezt a vásárlók végig is nézhetik, mert ezek a pékségek úgy vannak kialakítva, hogy a sütés és a frissen kivett termékek mind szem előtt legyenek.

Milyen az igazán jó látványpékség?

A fagyasztott pékárut kínáló üzletek sikerének a titka a széles választék és az egyenletes színvonal. A termékek között megtalálhatóak legyenek a mindenki által kedvelt és jól fogyó klasszikusok, mint amilyen a kakaós csiga és az újdonságok, például a szénhidrát csökkentett kifli. Az újdonságokra is hangsúlyt kell fektetni, jó ötlet néha meglepni a vásárlókat egy-egy új ízzel, termékkel.

A vásárlók soha nem csalódnak a kiszolgálásban, a termékek minőségében sem, amit az árak is tükröznek. A pékség egy tiszta, illatokkal és finomságokkal teli hely, ahová jó érzés belépni a nyitástól egészen a zárásig. A vásárlók egy ilyen helyen szeretnék megvenni az olasz veknit, az almás rétest vagy a fitness kiflit is.

Mielőtt a pékség nyitás rögös útjára lépne, mérlegelje, hogy milyen hozzávalókból áll egy sikeres vállalkozás!A látványpékség franchise-unkat tovább bővítjük, így az Ön vállalkozása is helyet kaphat a pékségek sorában. A jelentkezőknek részletekbe menő tájékoztatást nyújtunk, ehhez kérjük vegye fel a kapcsolatot kollégánkkal telefonon vagy üzenetben!